Binnen onze gemeente hebben we twee sponsorgezinnen. Eén gezin is van de gemeente, en de kinderkring sponsort het ander gezin. Ook de kerkenraad draagt zijn steentje bij middels een collecte bij elke vergadering. Met onze bijdrage wordt geprobeerd om kinderen en hun gezinnen te helpen in die delen van de wereld waar grote armoede heerst. 

Via de stichting "Red een kind" sponoren wij de twee gezinnen. Als sponsor geeft u een gezin in armoede een toekomst. Het gaat om een gezin dat in een dorp woont en onderdeel uitmaakt van het dorpsprogramma. Met uw bijdrage wordt niet alleen het sponsorgezin, maar ook de hele omgeving geholpen. Want Red een kind werkt met hele dorpen tegelijk aan het verbeteren van de leefomstandigheden. Dat doen ze door het opzetten van zelfhulpgroepen, waarin ouders leren samen te werken en hun inkomen te vergroten. Dat werkt! Kinderen krijgen toekomst. Gezinnen krijgen hoop. Sterker nog: het hele dorp groeit. En dat in gemiddeld zeven jaar. Door onze hulp kunnen de kinderen van beide gezinnen naar school en krijgen ze toegang tot medische hulp.

Het adoptiegezin van onze gemeente is de familie Nizonkiza uit Burundi. Sylvane is het gezinshoofd, en werd na de dood van haar ouders ook de “moeder” voor haar broertjes en zusje. Zelf heeft ze twee zoons, waarbij de jongste zoon een geestelijke achterstand heeft.
Sylvane heeft wat grond om groente te verbouwen voor eigen consumptie en om te verkopen. Maar dit is slechts voldoende om 1 goede maaltijd per dag op tafel te zetten. Ook lijden de kinderen aan een oogziekte, maar ze hebben helaas niet de middelen om dit te verhelpen.

sponsorgezin 1 2021

Het adoptiegezin van de kinderkring is de familie Munyesanga uit Rwanda. Deze familie bestaat uit vader, moeder en inmiddels vier kinderen in de leeftijd van 1 tot 10 jaar. Ze verdienen geld met de landbouw, maar de opbrengsten hiervan zijn niet voldoende om van te leven.

fam Munyesanga januari2021

 

Bij de uitgangen van de Jacobikerk hangen groene busjes waar de gemeenteleden hun bijdrage in kunnen doen, of u maakt uw bijdrage over op:
rekeningnummer NL 86 RABO 0367 4280 08 t.n.v. diaconie Prot. gemeente Uithuizen o.v.v. adoptiekind.

Inlichtingen van de adoptiegezinnen via:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Terug - Naar boven - Volgende

Agenda

Dagelijks Woord

  • maandag 29 mei 2023 - Efeziers 1:13-14
    In hem hebt ook u de boodschap van de waarheid gehoord, het evangelie van uw redding, in hem bent u, door uw geloof, gemerkt met het stempel van de heilige Geest die ons beloofd is als voorschot op onze erfenis, opdat allen die hij zich heeft verworven verlost zullen worden, tot eer van Gods grootheid. -- Efeziers 1:13-14