Binnen onze gemeente hebben we twee sponsorgezinnen. Eén gezin is van de gemeente, en de kinderkring sponsort het ander gezin. Ook de kerkenraad draagt zijn steentje bij middels een collecte bij elke vergadering. Met onze bijdrage wordt geprobeerd om kinderen en hun gezinnen te helpen in die delen van de wereld waar grote armoede heerst. 

Via de stichting "Red een kind" sponoren wij de twee gezinnen. Als sponsor geeft u een gezin in armoede een toekomst. Het gaat om een gezin dat in een dorp woont en onderdeel uitmaakt van het dorpsprogramma. Met uw bijdrage wordt niet alleen het sponsorgezin, maar ook de hele omgeving geholpen. Want Red een kind werkt met hele dorpen tegelijk aan het verbeteren van de leefomstandigheden. Dat doen ze door het opzetten van zelfhulpgroepen, waarin ouders leren samen te werken en hun inkomen te vergroten. Dat werkt! Kinderen krijgen toekomst. Gezinnen krijgen hoop. Sterker nog: het hele dorp groeit. En dat in gemiddeld zeven jaar. Door onze hulp kunnen de kinderen van beide gezinnen naar school en krijgen ze toegang tot medische hulp.

Het adoptiegezin van onze gemeente is de familie Nizonkiza uit Burundi. Sylvane is het gezinshoofd, en werd na de dood van haar ouders ook de “moeder” voor haar broertjes en zusje. Zelf heeft ze twee zoons, waarbij de jongste zoon een geestelijke achterstand heeft.
Sylvane heeft wat grond om groente te verbouwen voor eigen consumptie en om te verkopen. Maar dit is slechts voldoende om 1 goede maaltijd per dag op tafel te zetten. Ook lijden de kinderen aan een oogziekte, maar ze hebben helaas niet de middelen om dit te verhelpen.

sponsorgezin 1 2021

Het adoptiegezin van de kinderkring is de familie Munyesanga uit Rwanda. Deze familie bestaat uit vader, moeder en inmiddels vier kinderen in de leeftijd van 1 tot 10 jaar. Ze verdienen geld met de landbouw, maar de opbrengsten hiervan zijn niet voldoende om van te leven.

fam Munyesanga januari2021

 

Bij de uitgangen van de Jacobikerk hangen groene busjes waar de gemeenteleden hun bijdrage in kunnen doen, of u maakt uw bijdrage over op:
rekeningnummer NL 86 RABO 0367 4280 08 t.n.v. diaconie Prot. gemeente Uithuizen o.v.v. adoptiekind.

Inlichtingen van de adoptiegezinnen via:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Terug - Naar boven - Volgende

Agenda

Dagelijks Woord

  • maandag 23 mei 2022 - 1 Petrus 1:3-5
    Geprezen zij de God en Vader van onze Heer Jezus Christus: in zijn grote barmhartigheid heeft hij ons opnieuw geboren doen worden door de opstanding van Jezus Christus uit de dood, waardoor wij leven in hoop. Er wacht u, die door Gods kracht wordt beschermd omdat u gelooft, in de hemel een onvergankelijke, ongerepte erfenis die nooit verwelkt. U ziet de redding tegemoet, die aan het einde van de tijd zeker geopenbaard zal worden. -- 1 Petrus 1:3-5