woensdag 12 juni 2024

Excursie naar Schiermonnikoog

Datum: 
 woensdag 12 juni 2024


Het mooie waddeneiland Schiermonnikoog is niet alleen landschappelijk, maar ook spiritueel heel interessant. We zouden er niet alleen heerlijk kunnen wandelen en fietsen, eten en drinken enzovoorts, we zouden er ook een bezoek kunnen brengen aan het bekende Klooster Schiermonnikoog. (Zie de website https://kloosterschiermonnikoog.nl ) We zouden één van de trappisten aldaar kunnen ontmoeten en een korte middagdienst met hen kunnen meevieren. 

De middag kunnen we ter plekke in goed overleg nader invullen, met bezoek aan veel natuurschoon en aan enkele bezienswaardigheden zoals bunkers.
Voor deze excursie is woensdag 12 juni 2024 gepland. Het trefpunt is de vertrekhal van de haven in Lauwersoog, om 09.00 u. De beoogde veerboot vertrekt om 09.30 u. Er is omwille van de flexibiliteit geen gezamenlijke terugreis gepland. Wat betreft de terugvaart vanaf het eiland, bent u dus vrij om te kiezen of u om 16.30 u of liever om 19.30 u. naar het vasteland wilt terugkeren.

Sinds dit jaar is reservering bij de veerdienst Wagenborg verplicht! Als u belangstelling heeft, reserveer dan zelf alvast een retourticket (€ 19,55 p.p.) voor de veerboot van Lauwersoog naar Schiermonnikoog. Dat kunt u doen via de website van Wagenborg Passagiersdiensten https://www.wpd.nl/
Op Schiermonnikoog heb je een fiets nodig, maar die hoef je niet van tevoren te reserveren. In de haven staan honderden fietsen klaar voor verhuur.
Uiteraard is de commissie V&T, WUUR benieuwd wie er allemaal mee willen naar het eiland. Laat het s.v.p. even weten.

Als u vervoer nodig heeft dan kunt u contact opnemen met Afie Nicolay tel. 0595 433826 of via vt@pguithuizen.nl

Opgave bij Ds. Peter van Ool via predikant.pkn.warffum@outlook.com of 06 13639611. 
 

terug