Kinderoppas

Voor kinderen van 0 - 4 jaar

Kinderen van 0 tot 4 jaar kunnen iedere zondag naar de oppasdienst. Er is een groepje moeders en jongeren die tijdens de eredienst oppassen in een zaaltje in de Kandelaar, ook wanneer er dienst is in de Jacobikerk. De kinderen kunnen vanaf een kwartier voor aanvang van de dienst naar de oppasruimte worden gebracht.

Lees meer 

Kinderkring

Voor kinderen van de basisschool

Tijdens de kerkdienst is er een moment voor de kinderen. Daarna vertrekken we naar de kinderkring. Daar worden allerlei Bijbelverhalen op een leuke manier verteld. Ook gaan we op allerlei creatieve manieren aan de slag met het Bijbelverhaal. 

Lees meer 
Jeugdkerk PG Uithuizen

Jeugdkerk

Voor jongeren vanaf 12 jaar


Hé, ken jij de JEUGDKERK van de Protestantse Gemeente Uithuizen al?

In de ogen van jongeren scoort de kerk niet hoog: saai, oninteressant, verouderde vormen. Het houden van jeugdkerk is dan een goed idee. Jongeren kunnen er op hun eigen manier vieren waarbij ruimte is om uit te proberen, te experimenteren, tegelijk met de uitdaging dat een jeugdkerkviering een “échte viering” is. 

 

Lees meer 

Tienergroep

Voor jongeren van 11 t/m 16 jaar

Voor tieners van 11 t/m 16 jaar is biedt PGU tieneractiviteiten. Tijdens bijeenkomsten of uitstapjes denken we met een actieve blik na over ons gevoel, onze taak, onze mogelijkheden in de maatschappij. En dat doen we dan vanuit onze identiteit, vanuit wie we zelf nu zijn. Elke maand is er een mogelijkheid samen te komen. Elke bijeenkomst ziet er anders uit.
Lees meer 
CJV De Dispel

CJV De Dispel

Voor jongeren van 12 jaar en ouder

Jeugdsoos C.J.V. De Dispel is er voor de jeugd vanaf ongeveer 12 jaar. Één keer per maand is de SooS op de vrijdag- of zaterdagavond geopend voor iedereen die zin heeft om een avond lekker te kletsen, te biljarten, darten en om gezellig aan de bar te hangen.

Naast de vaste SooSavonden organiseert de SooS af en toe ook andere activiteiten, wanneer deze activiteiten plaatsvinden wordt aangekondigd via de Facebookpagina (CJV De Dispel).

Lees meer 
jeugdcentrale PG Uithuizen

Jeugdcentrale

Het jeugdwerk heeft als doel kinderen en jongeren  bezig te laten zijn met geloof en met de gemeente, om ze zo betrokken te laten zijn bij elkaar en bij de kerk. Dit jeugd- en jongerenwerk wordt geleid vanuit de jeugdcentrale (JC). Zij functioneert zelfstandig, onder de verantwoordelijkheid van de kerkenraad.

Lees meer