Autovoorjaarstocht een succes!

Kort verslag van  deze tocht, die startte vanaf de parkeerplaats “Strip en Roegte”.  Inmiddels bekend bij alle deelnemende chauffeurs en mede passagiers. Ter verduidelijking voor u die dit verslag leest en zich afvraagt, waar is deze parkeerplaats ? Wel,  dit is de parkeerplaats bij sporthal “de Mencke”……!

Vanaf hier zijn we vertrokken met 13 deelnemende auto’s en getooid met oranjekleurige strikjes (de auto’s dan), oranjevoetbalkoorts   (?)  wie zal het zeggen..! ? . Onder perfecte weersomstandigheden en een uitstekende stemming.!! Althans bij mij in de auto en ik twijfel er niet aan, bij de rest ook. Via nieuwbouw aan de Wilgenbos, door de polder naar de ingang ‘ Linthorsthoman’ polder, waar bij de ingang van deze polder een monument is opgericht voor de 13 werkers die bij deze werkverschaffing de dood vonden, toen de bus waarmee zij naar het station werden gebracht onder de trein bij Ranum kwam. Op dit monument staat nog een veertiende naam van iemand die ‘onder’ het werkspoor-locomotiefje op de dijk omkwam.  Verder gereden langs de rotonde bij Mensingeweer  met het prachtige kunstwerk. Het is maar hoe je het be- kijkt!

Museum Wierdenland, waar kortgeleden nog prachtige schilderijen tentoongesteld waren van “de ploeg schilders”, via ‘Allersmaborg’ voor het Waarhuis, u denkt misschien wat voor waar verkopen ze in dat huis? Ik weet het echt waar niet en mocht u denken ‘waar ‘staat dat huis, klopt dat allemaal wel?  Nou echt waar het waarhuis staat in Aduarderzijl. Verder maar weer voorbij café Hamming, we zijn doorgereden, want ja, we moesten Jan van der Ploeg wel volgen, die voorop reed. Via Oostum met z’n mooie kerkje, over de nieuwe brug door Aduard heen, om zo uiteindelijk in Dorkwerd te komen, waar wij onze koffiestop hadden, in het gebouw ‘de Hoeksteen’ bij het mooie kerkje van Dorkwerd.

En onze, ik zou bijna zeggen, hof- fotograaf Hilbrant maakte de ene na de andere foto. Helaas moest hier één auto toch wat versneld weer terug, omdat een passagier zich niet helemaal lekker voelde. Maar gelukkig een dag later toch al weer een stuk was opgeknapt.  De rest vervolgde de route en we konden genieten van schitterende luchten, ondergaande zon….., prachtig in één woord. Een uitgezochte avond, er werd gezellig gebabbeld en ook wel serieuzere dingen uitgewisseld en nogmaals volop genoten. “ Jan , het was een mooie  route, je hebt weer veel werk hiervoor verricht en ik heb dan ook de vrijmoedigheid om, namens alle deelnemers onze waardering en dank hiervoor uit te spreken “. (op te schrijven in dit geval).

Jan Klunder. 
terug