Collecte Zeemanshuis

Beste mensen,

Ik zag in BijEen dat het diaconale collectedoel in de Kerstnachtdienst is voor het zeemanshuis in de Eemshaven.
Ter info: Ieder jaar worden er door het zeemanshuis kerstattenties uitgedeeld aan bemanningen van schepen die tijdens de kerstdagen in de Eemshaven en in de haven van Delfzijl liggen.

Zo kwam er vorig jaar 2022, vrij laat, nog een schip binnen uit India. Omdat Wia en ik die avond dienst hadden, werd ons gevraagd of wij hun een kerstpakket zouden willen brengen.
Wia bleef achter de bar en omdat wij ook de mensen op hun verzoek weghalen op de plek waar ze aangemeerd zijn en dan meenemen naar het zeemanshuis, (ik ben vaak de chauffeur), aan mij de eer om ook de kerstpakketten te brengen.

Er waren ongeveer 20 mensen aan boord, allemaal uit hetzelfde land. India in dit geval. 
Eerst heeft dus een groepje het zeemanshuis bezocht en bij het terug brengen hebben we de kerstpakketten voor de hele bemanning meegenomen.

Maar... ik moest mee aan boord en alles overhandigen in het bijzijn van de kapitein die inmiddels al in z'n kooi lag,  maar er uit werd getrommeld. Ik dacht: 'dat wordt wat.....'
Maar goed, er moest ook wat gezegd worden en met mijn 'steenkolen Engels ' toch maar de vrijmoedigheid gehad om iets te zeggen. Eindigend met de woorden: "God bless you and your family at home". 

Vrijwilligers zeemanshuis Eemshaven.
(Jan en Wia Klunder)
 
terug