donderdag 25 januari 2024

Intuïtief schrijven

Datum: 
 donderdag 25 januari 2024
Tijdstip: 
 14.00 uur  - 16.00 uur
Locatie: 
 De Schakel, Kerkstraat 9 te Warffum

 
Intuïtief schrijven gaat niet over foutloos schrijven, over een opstel of een mooi verhaal. Juist niet.
Bij intuïtief schrijven laat je alle aangeleerde regels los en word je uitgenodigd je over te geven aan je pen of wat er uit je pen rolt. Zo kom je op een andere manier dan je gewend bent op het spoor van wat je bezighoudt.
Het lijkt misschien wat spannend, maar het werkt bijna altijd verrassend verruimend.

De eerste bijeenkomst (12 okt) is een kennismaking met deze manier van schrijven. Aan de hand van allerlei creatieve oefeningen raak je vertrouwd met deze schrijfmethode.
Je laat je verrassen door wat er in je opkomt en gaat inzien dat er geen goed en fout is.

De tweede en derde bijeenkomst (2 en 23 november) staan in het teken van Scriptio Divina. Schrijvend verkennen we een bijbeltekst. Door stille herhaling ervaar je wat de tekst met je doet, bij je teweegbrengt en wat er blijft hangen. Ook hier is er vaak sprake van verrassing en verruiming.

De laatste drie keer (11 en 25 januari, 8 februari) gaan we Schrijven vanuit Liefde. Op een bezinnende en inspirerende manier schrijven we over kleine ergernissen, over je frustraties, over wat onvrede geeft in je leven.
We ontdekken de kracht van ‘aan het Licht brengen’ en de ruimte die ontstaat door, soms aarzelend, toe te geven waar je over piekert. Je ervaart de ruimte die ontstaat door het los te laten en over te dragen aan dat wat groter is dan wij kunnen bevatten. Over te dragen aan God, Liefde, Bron, Universum, Heilige Geest.
Deze bijeenkomsten eindigen vaak in stille ingetogenheid en ook weer vol verrassing en verruiming.

Aarzel je of dit iets voor jou is, bel me dan gerust voor een nadere toelichting. Ik schrijf al jaren op deze manier en ik kan er heel enthousiast over vertellen. Het heeft me persoonlijk heel veel gebracht.
De bijeenkomsten zijn los van elkaar te volgen.

Opgave bij Gerda Gelderman via gerdagelderman@hotmail.com of tel. 06 44324535 
Mocht u geen vervoer hebben dan kunt u contact opnemen via vt@pguithuizen.nl.   

De volgende bijeenkomst is op:
8 februari 2024                                                                          

terug