Kinderkringviering ''Goede buren''

De kinderen en de leiding van PG Uithuizen zijn op bezoek geweest in Uithuizermeeden, gezien het jeugdwerk thema van de maand “Goede Buren”.
Na een kort moment voor in de kerk, waarbij Ria uitlegde of je kon zien aan een persoon wat voor werk iemand deed, en of we een Koning ook konden herkennen, gingen we naar onze eigen ruimte.

      

We hoorden het verhaal over het zoeken naar een nieuwe koning. Samuel ging op bezoek bij Isai en zijn zonen. God zou Samuel een teken geven, wie de nieuwe koning werd van Israel. Na een poosje waren er geen zonen meer over… hoe moest dat nu, was er dan géén koning? Isai had nog 1 zoon, maarja, dat was maar een schapenhoeder en géén sterke grote man. Het was David…. En toen gaf God Samuel het teken, om olie over het hoofd van David te gieten. God kwam heel dichtbij David, en Samuel wist dat er iets bijzonders was gebeurd. Later werd David de nieuwe koning van Israël.
God kijkt naar de binnenkant van de mensen, dus naar ons hart. Mensen kijken vaak naar de buitenkant van elkaar. We hebben daarom een spiegel geknutseld in de vorm van een hart.

     

De ochtend vloog voorbij, voordat we het wisten konden we weer in de dienst komen en hebben we nog verteld dat de koning was gevonden, maar dat dit niet een grote stoere sterke knappe jongen was, maar dat het een eenvoudige schapenhoeder was.
We kunnen terugkijken op een gezellige en geslaagde ochtend met elkaar! We zullen dit zeker herhalen!
terug