Gemeentezondag 12-06-2022

We kijken terug op een zeer geslaagde gemeentezondag. Nadat we door de corona perikelen grote gemeente activiteiten moesten annuleren de afgelopen 2 jaren was er zondag weer een gemeentezondag georganiseerd. De ochtend begon met een kopje koffie of thee bij binnenkomst van de kerk. De dienst zelf had als thema: Samen en samen met verschillende gemeente leden werd er vorm aan deze dienst gegeven. Voor de muzikale omlijsting was er het orgel bespeeld door Wim Dalmeijer en trompettist Johan Wieringa en ook ons eigen combo werkte aan deze dienst mee. Tijdens de dienst stond het verhaal van de man die zijn huis bouwde op een rots centraal. De kinderen hadden deze zondag hun eigen plekje in de kerk en kleurden aan een groot huis en legden dakpannen in de vorm van lapjes stof op het dak. Ook stonden we nog even stil bij alle gewassen die ondertussen waren opgekweekt van de zaden en bollen die we op de biddag voor gewas en arbeid samen hadden gepoot en die nu konden worden meegenomen na afloop van de dienst. In de dienst werd ook nog even stil gestaan bij het afscheid van Janny Prins-Pestoor. Op 1e Kerstdag was er officieel afscheid genomen maar was het door corona nog een beperkt afscheid en hadden we afgesproken om nog een keer hier bij stil te staan. Ook werd haar nu het cadeau namens de gemeente overhandigd, een cadeaucheque voor een vakantie.

Na afloop van de dienst was er koffiedrinken met gebak. En dit gebak was wel bijzonder want dit was door gemeenteleden gebakken voor de wedstrijd: Heel PG Uithuizen bakt. Vele soorten en smaken waren er gebakken en deze waren zaterdag door een deskundige jury, met o.a. voormalig bakker Rutgers, beoordeeld. Nadat iedereen was voorzien van koffie en een gebakje werd de uitslag bekend gemaakt. En bij het 2e kopje koffie werd nog een ronde gebak rond gedeeld.

Na de koffie waren er allerlei activiteiten te doen. Zo kon er worden gepuzzeld, oud Nederlandse (bord)spellen worden gespeeld, videogames worden gespeeld, bloem schikken, voor kinderen was er een luchtkussen en vooral kon men ook weer bij praten met elkaar. Na dit alles was er dan nog een afsluitende barbecue die onder de geweldig mooie weersomstandigheden goed in de smaak viel.

Al met al kijken we terug op een zeer geslaagde gemeente zondag.


 
terug