Op woensdag 1 november, Dankdag, organiseren we weer een stamppotmaaltijd.

Stamppotbuffet dankdag

En natuurlijk ook de vraag wie er voor ons wil koken?
De afgelopen jaren hebben we de heerlijkste stamppotten gegeten: boerenkool, wortels, hutspot, zuurkool, prei, spruiten, vegetarisch, etc. etc. En ook deze keer rekenen we natuurlijk op heerlijke hoogstandjes. 

U/jij zorgt voor de stamppot, wij voor iets lekkers er bij.
Kosten € 7,50 p.p., kinderen onder 12 jaar gratis.
Aanvang maaltijd 17.30 uur 

Opgave voor zowel maaltijd als koken graag voor 27 oktober bij:
Johanna Lubbers                   Wilma Piersma
tel. 439434                             tel. 433546
kenjlubbers@hotmail.com     wilmapiersma@hotmail.com

Aansluitend is er een kerkdienst waarin ds. Langenburg zal voorgaan.

Op deze Dankdag houden we een speciale actie voor Speelgoedbank Sam. We zamelen heel graag de volgende spullen voor hen in: speelgoed voor kinderen vanaf 8 jaar - speelgoed van Paw control - knutselspullen om bijv. armbandjes te maken - Playdo klei - Hotwheels – Spiderman – spullen voor meiden vanaf 10 jaar zoals make-updoosjes, oorbellen, nagellakjes etc.

       

In november 2021 is Speelgoedbank Sam in Uithuizen geopend, gevestigd in Sarrieshut bij de molen. Het is een vol en vrolijk ingerichte speelgoedbank geworden op een prachtige locatie, gerund door enthousiaste medewerkers.

Elke donderdagmiddag van 13:00 tot 16:00 uur zijn we open voor kinderen van minima gezinnen (en hun ouders). De bedoeling van de speelgoedbank is dat alle kinderen moeten kunnen deelnemen aan allerlei activiteiten die voor de meeste gezinnen normaal worden gevonden maar voor kinderen van gezinnen met een minimum inkomen helemaal niet vanzelfsprekend zijn. Denk aan cadeautjes krijgen op je verjaardag, een feestje geven, een cadeautje weggeven tijdens een kinderfeestje. Nieuw speelgoed, boekjes, knutselmateriaal ophalen voor een vakantie.
Om deze kinderen te helpen zijn er, op de donderdagmiddag, twee vrijwilligers aanwezig om samen speelgoed, boekjes, puzzels, spelletjes e.d. uit te zoeken.
We pakken ook cadeautjes in voor mee naar een kinderfeestje. Er is tijd voor een praatje, kopje koffie, thee of een ijsje. En wanneer de ouders en/of kinderen met een goed gevulde tas blij weer naar huis gaan is voor ons de middag geslaagd!

Op de donderdagmiddag kan er ook speelgoed e.d. worden ingeleverd, (verzoek hierbij is dat het om schoon, gangbaar en compleet speelgoed gaat). Veel mensen hebben ons de afgelopen jaren al geholpen met mooie spullen en donaties waar we zeer blij mee zijn.

Mocht u, jij nog meer willen weten over de Speelgoedbank? Of lijkt het u, jou leuk om mee te werken in ons team? (we zoeken nog 2 enthousiaste vrijwilligers)
Dan mag er contact worden opgenomen met Hilda Heuvel via hildaheuvel68@gmail.com
terug