Meditatiebijeenkomst 09-10-2023

Inleidend gebed
Onze ogen zijn gevestigd op U
vestig Uw ogen op ons.


Lezing: Lezing: Spreuken 3: 1-6 (toegeschreven aan koning Salomo)
Vergeet mijn lessen niet, houdt in je hart mijn richtlijnen vast. Ze vermeerderen de dagen van je leven, geven je vele jaren van geluk. Vertrouw op de Heer met heel je hart, steun niet op eigen inzicht. Denk aan Hem bij alles wat je doet, dan baant Hij voor jou de weg.                    


Hulpvragen tijdens meditatie:
- Welk woord of gedachte raakt mij persoonlijk?
- Wat betekent dit voor mij en welk verlangen roept dit bij mij op?
- Wat zou ik vanuit dit verlangen voor Gods aangezicht willen brengen?


Afsluiting: Gebed (naar Dag Hammerskjöld)
Heer
Geef ons een zuiver hart – dat wij U mogen zien,
een ootmoedig hart – dat wij u mogen horen,
een hart vol liefde – dat wij U mogen dienen
een hart vol geloof – dat wij van U mogen blijven.

terug