Rommelmarkt

Als ik dit schrijf hebben we net het weekend van de 40ste Rommelmarkt achter de rug en wat kijken we terug op een geslaagd evenement.

De ophaaldag vond plaats onder een stralende zon, (wel wat veel wind) maar aan het eind van de dag was het goed te merken dat we de hele dag buiten hadden gelopen in het zonnetje. Wat we ook konden concluderen was dat we weer meer spullen hadden opgehaald als voorgaande jaar. We konden 2 enorme kiepers en 2 wat kleine kiepers vullen met kleine handel en daarnaast waren er nog 17 boerenwagens met andere zaken voor buiten en b.v. kleding.

Dinsdag werden de 1e voorbereidingen getroffen in de Kandelaar en Zionskerk zodat we woensdag konden beginnen met het sorteren en uitstallen van de handel. Met een grote groep vrijwilligers gemiddeld over de klaarzetdagen zo’n 40 personen stond vrijdagmiddag alles wat we binnen konden uitstallen klaar voor de markt.

          
Zaterdag ochtend kwamen vanaf 6 uur de 1e van 21 wagens met spullen voor buiten. Met ook weer een grote groep werden deze wagens geleegd, helaas wel in een soms stromende regen maar tegen half negen werd het droog en brak de zon door. Ondertussen stonden er zo’n 80 medewerkers klaar om de kopers vanaf negen uur te ontvangen. Vanaf het eerste moment was het al druk op de markt en later begrepen we dat het ook al bijna schier onmogelijk was om met de auto in het centrum te komen. Ook RadioNoord kwam nog langs om een item te maken over de 40ste Rommelmarkt.

      

De hele dag bleef het gezellig druk op de markt tot aan half 4. Vanaf dat moment begon het grote opruimen en om 18.00 uur was het grootste deel van alles in kiepers en wagens en gereed om te worden afgevoerd. Voordat de trekkers vertrokken zaten we met een groot deel van de medewerkers aan tafel om de goede afloop met een drankje te vieren. Ook was er toen het moment om de 1e bruto telling bekend te maken. We mochten bekend maken dat we een opbrengst hadden van ruim € 15.000,- Nieuw record en dat werd uiteraard met applaus begroet.

     

Als rommelmarkt commissie zijn we vele mensen dank verschuldigd. Trekker chauffeurs, folder lopers, ophalers, uitstallers, verkopers, keukenpersoneel, schoonmakers enz. enz.

HARTELIJK DANK!!!!

De Rommelmarkt commissie.

 
terug