Waarom de wereld niet eerlijk is

Waarom de wereld niet eerlijk is
is de titel van een eerder dit jaar verschenen boekje van de schrijver Yuval Noah Harari. Geschreven voor kinderen vanaf 10 jaar, maar ook voor volwassenen zeer lezenswaardig.  Hieronder een weergave van de tekst op de achterkant van het boek.

Waarom is de één arm en de ander rijk? En hoe komt het dat sommige mensen macht hebben over andere mensen?
Tot tienduizend jaar geleden waren alle mensen min of meer gelijk. De een kon goed jagen en de ander was goed in werktuigen maken, maar ze wáren meestal gelijk. In dit boek ontdek je dat er daarna iets gebeurde wat alles veranderde: sommige mensen werden boeren. Je ontdekt waarom we nu brood eten en melk drinken, waarom niet iedereen van rekenen houdt en hoe er enorme koninkrijken konden ontstaan doordat we leerden schrijven.
Door de landbouw werden sommige mensen niet alleen de baas over planten en dieren, maar ook over andere mensen. Ongelijkheid bestaat nog steeds. Maar gelukkig kunnen we daar wat aan doen, jij ook!
Voor belangstellenden: als ik het al niet heb uitgeleend, mag u het van mij lenen. Het is ook in de bibliotheek en bij de Wereldwinkel verkrijgbaar
Yuval Noah Harari werd wereldwijd bekend met zijn boek Sapiens. Volgens veel mensen het belangrijkste boek dat ze ooit lazen.
Waarom de wereld niet eerlijk is = Sapiens voor kinderen.

Voor wie er belangstelling voor heeft:
Uit dezelfde serie als Harari's bestseller voor kinderen: Hoe wij het machtigste dier op aarde werden
'Sapiens' voor kinderen, het tweede deel. Harari kan als geen ander een ingewikkeld verhaal vertellen op een voor iedereen begrijpelijke én aansprekende manier!

Frits Werkman.
terug